MISIA: STRAŠIDELNÝ LES
DÁTUM: 16-17.6.2012
LOKALITA: Hrivkov

Stretli sme sa pred školou, odkiaľ nás ochotní rodičia na autách odviezli na Kalište. Odtiaľ sme už museli pokračovať pešo, k nášmu cieľu - poľovníckej chate na Hrivkove.

Zišli sme sa pri hlavnom toteme, kde sme sa rozdelili do troch kmeňov a hneď sme dostali prvé úlohy: Vyrobiť si vlastný totem, vymyslieť názov a pokrik kmeňa. Potom nás Šialený bača zvolal zatrúbením na roh a navzájom sme si ohodnotili našu prácu. Vytvorili sme tri kmene: Horskí vlci, Gurantiti a Monsters. To už vzduchom voňal guláš, ktorý varil ujo Milan. Aj my sme však dostali za úlohu postaviť si vlastné ohnisko, ktoré muselo byť bezpečné a odsúhlasené Šialeným bačom. Potom sme si v každom kmeni mali založiť oheň a ten udržiavať pokým nepostavíme bunker. Nebola to však ľahká úloha, lebo sme na to dostali len 5 zápaliek a po každú ďaľšiu sme sa museli trepať k hlavnému totemu. S malými radami sa to nakoniec všetkým podarilo, ale minuli sme aj 10 zápaliek. Guláš bol výborný, ale v divočine by sme tak jednoducho k jedlu asi neprišli, tak sme šli trénovať lov. Strieľali sme z luku a vzduchovky, občas sme aj dačo trafili. Ostatní zatiaľ stavali stany, lebo už sa zmrákalo a postupne sme sa vo všetkom vystriedali. Po opekačke sme zapálili dve fakle a vydali sa na nočný pochod lesnou cestou. Aj keď sme zhasli všetky ostatné svetlá, zistili sme, že les vôbec nie je strašidelný. Nakoniec sme si už len zaliezli do stanov a počúvali súťaž v grganí z dievčenského stanu, no neboli jediné, ktorým sa nechcelo zaspať.

Na druhý deň skoro ráno nás Šialený bača zvolal zatrúbením na roh. Najedli sme sa a dostali sme posledné úlohy - zorientovať sa v teréne pomocou buzoly, vyrobiť fakle a nakoniec rýchlo a bezpečne nájsť 5 vybraných rastlín a stromov. Pani učiteľka vyhodnotila všetky aktivity a boli vyhlásené najlepšie kmene. Dostali sme sladkú odmenu s ktorou sme sa podelili aj s veľkými. Zbalili sme stany, poriadili chatu a okolie, naložili batožiny na autá a z totemami na čele sme sa pešo vrátili na Kalište.



Galéria

© mato.havo@gmail.com