Misia: STRATENÝ POKLAD

Dátum: 7. 11. 2015

Lokalita: Kopa

Plní očakávania sme prišli pred školu, kde sme sa dozvedeli o mape, ktorá nás mala zaviesť k pokladu. Najprv sme ju dôkladne študovali zo všetkých strán, aby sme sa nevybrali zlým smerom. Po porade s najstaršími členmi sme išli k Tehelni, odkiaľ bol začiatok nášho putovania. Bolo to riadne namáhavé, ešte že bol na mape vyznačený oddych- ako bufet. Niektorí malí síce čakali stánky s občerstvením, ale sme ich hneď pri prvom vyviedli z omylu.

Keď sme došli na konečnú, naučili sme sa ako funguje buzola, rozdelili sme sa do skupín a každá dostala plániky ďalšieho hľadania, na konci ktorých sme našli indíciu - hádanku. Dozvedeli sme sa, že poklad bude niekde, odkiaľ vidno všetko ako na dlani, kde ho chráni mŕtvy velikán a ešte je pod lístím. Najviac sme sa báli mŕtveho velikána- vlani poklad strážila medvedia lebka, tak sme rozmýšľali , čo to bude teraz. Po vzájomnej porade sme vytušili, kde bude ukrytý. Neodradil nás ani dážď a chytro sme sa opäť šplhali na kopec. Bol presne tam. Na samom vrchu, pod spadnutým vyvráteným bukom a zahrabaný v lístí. Rýchlo sme zbehli dole, niektorí sa zošuchli po zadku a spravodlivo sme si rozdelili celú truhlicu.

Cesta späť nám ubehla rýchlo, len raz sme zišli z cesty. Poklad sme našli, v mape sa vyznáme aj „buzolovať“ ako tak vieme, takže...



Galéria

© Zálesácky